Vlag van Nederland
De mogelijke opstelling van Danny Blind bij Turkije - Nederland

De mogelijke opstelling Turkije – Nederland

EK 2016

De opstelling is BEKEND, check ‘m hier! Het is erop of eronder voor Oranje in de cruciale kwalificatiewedstrijd Turkije – Nederland. De grote vraag is welke elf Danny Blind opstelt om een goed resultaat te halen. Zelf houdt hij zijn lippen stijf op elkaar, maar wij zetten alvast een mogelijke opstelling Turkije – Nederland klaar!


Keepers

De minst moeilijke linie van de basiself. Natuurlijk, er is ooit wel kritiek op Jasper Cillessen, hij pakt immers nooit een penalty en ook afgelopen donderdag moest hij een ogenschijnlijk pakbare pingel doorlaten. Maar dat zal toch niet de reden zijn om Tim Krul de penaltykiller op te stellen? We gaan er gewoon vanuit dat Cillessen in de basis staat.

Verdediging

Misschien wel het grootste vraagstuk: kiest Blind voor ervaring of talent? Afgaande op zijn keuzes voor de wedstrijd tegen IJsland zou je het eerste zeggen, maar de bondscoach was zeer kritisch op Bruno Martins Indi en Gregory van der Wiel. Hij zou dus zomaar kunnen kiezen voor Kenny Tete in plaats van Van der Wiel, of Jaïro Riedewald voor de geschorste Indi. Jeffrey Bruma werd donderdag echter gewisseld voor Klaas-Jan Huntelaar toen Oranje met 10 man stond en de PSV’er lijkt dus de beste papieren te hebben. Ook Virgil van Dijk is opgeroepen, maar hij speelde nog geen minuut in Oranje en is net als Tete en Riedewald een risico. Tenslotte is Daley Blind als centrale verdediger mogelijk, aangezien hij die rol bij Manchester United uitstekend invult en tijdens het WK ook al eens als centraal speelde.

Middenveld

Blind koos donderdag voor een zeer aanvallend middenveld met Davy Klaassen, Wesley Sneijder en Georginio Wijnaldum. Aangezien de coach vooraf lovend was over die formatie, zou het goed kunnen dat hij opnieuw voor deze namen kiest. Aan de andere kant is het zaak dat Oranje wint, maar ook zeker geen goals tegen krijgt. Met oog daarop zou Blind voor een extra slot op de deur kunnen kiezen in de vorm van Vurnon Anita. In dat geval zal Klaassen of Wijnaldum waarschijnlijk opgeofferd worden, maar ook Klaassen kan als controleur worden ingezet.

Aanval

Zekerheden in de aanval lijken Memphis Depay (links) en Klaas-Jan Huntelaar (spits) te zijn. Er werd gesuggereerd dat Robin van Persie misschien van rechts kan komen, maar die optie werd door Blind resoluut afgewezen. Als vervanger voor de geblesseerde Arjen Robben werd Jeremain Lens opgeroepen, een linkeraanvaller. De enige échte opties voor de rechtsbuitenpositie zijn dus Luciano Narsingh, Quincy Promes of eventueel Ibrahim Afellay. Afgaande op zijn eerdere keuze voor Narsingh lijkt die naam voor de hand te liggen als rechtsbuiten.

Wat is jullie favoriete opstelling Turkije – Nederland?

Auteur: Jildert
Foto: De mogelijke opstelling van Danny Blind bij Turkije - Nederland © Pro Shots

Lees meer over: , , ,