Diverse spelers kozen ervoor om deze zomer te vertrekken en uiteraard zitten daar ook Nederlanders bij. Welke vijf spelers hebben uiteindelijk een slimme keuze gemaakt? Een kort overzicht!

1. Nathan Aké – Watford FC

Misschien wel één van de meest verrassende namen in het rijtje, omdat Nathan Aké nooit in de Eredivisie speelde. Op vijftienjarige leeftijd koos hij ervoor Feyenoord te verlaten om bij Chelsea FC aan de slag te gaan. Deze zomer koos de jonge linkspoot ervoor om tijdelijk de overstap te maken naar Watford FC. Daar waar Eredivisie-revelatie van vorig seizoen, Steven Berghuis, op de bank verpietert is Aké een grote meneer bij Watford. Van de zeventien duels speelde Aké er twaalf en daarin scoorde hij één keer. Tegen Liverpool FC was hij trefzeker. Met Watford staat hij op een zevende plek. Niet gek op je twintigste!

Toevallig speelt Aké op tweede kerstdag tegen zijn oude club Chelsea. Klaar voor een stunt? Zet hier in.

2. Virgil van Dijk – Southampton FC

Virgil van Dijk maakte de overstap van Celtic FC naar de Premier League. Iedereen was wel benieuwd. Is die Van Dijk wel zo goed als dat we denken? Hij geeft het antwoord: “Ja”. Van Dijk is een sleutelspeler bij Southampton en geeft sturing aan de verdediging. Zijn enige kanttekening zijn de kinderziektes die hij nog heeft. Zo wil hij nog weleens een foutje maken in de opbouw.

3. Marten de Roon – Atalanta Bergamo

Marten de Roon koos voor een opvallend avontuur in Italië. Atalanta Bergamo blijkt echter een hele goede keuze te zijn geweest. De Roon is basisklant en speelde al zeventien duels in de Serie A. Daarnaast heeft hij al de aandacht weten te trekken van AC Milan. Dat doet dat jongetje van Sparta Rotterdam en sc Heerenveen toch niet verkeerd!

4. Wesley Hoedt – Lazio

De één zijn dood is de andermans brood. Hoewel Wesley Hoedt en Stefan de Vrij het goed met elkaar kunnen vinden, zal de verdediger niet kunnen ontkennen dat hij flink wat profijt heeft van de zware knieblessure van De Vrij. Hoedt is nu basisspeler bij Lazio en zeg nou eens eerlijk… Dat hadden niet veel mensen van hem verwacht!

5. Georginio Wijnaldum

De absolute Nederlandse topaankoop van Newcastle United luistert naar de naam van Georginio Wijnaldum. Zijn vier goals tegen Norwich City zette hem op de kaart en met Wijnaldum op het middenveld speelt de ploeg van Steve McClaren een stuk beter dan zonder. Overigens gaat het The Magpies nog niet voor de wind, maar dat ligt niet aan Wijnaldum.

Op Boxing Day speelt Wijnaldum met Newcastle tegen Everton FC. Denk jij dat ze winnen? Zet hier in!