Oranje speelt woensdag tegen Oekraïne

Zijlijn Door op 9 augustus 2010 om 14:31 uur

Terwijl een groot deel van Nederland nog geniet van haar vakantie en tijdens het lezen en zwemmen nog na mijmert over de verloren finale tegen Spanje. Speelt “het Oranje van de toekomst” of “Nederland B” woensdag alweer een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oekraïne. Waarom weet niemand, maar het is nu eenmaal zo afgesproken.

Omdat zo’n wedstrijd voor de WK-gangers wat te vroeg komt en de bondscoach Louis van Gaal niet bozer willen maken dan hij altijd al is. Wordt er een hele rits nieuwe spelers er bij gehaald, enkele uit de vaste voorselectie maar ook jongens die de potentie hebben om binnen enkele jaren deel gaan uit maken van de vaste oranjeselectie.

Meer over
Het laatste Oranje-nieuws op Whatsapp? Dat kan! App 'aan' naar 06 8340 1983. Onder de 18? Vraag toestemming aan je ouders!

Bondscoach Bert van Marwijk neemt de volgende mannen mee:

Vurnon Anita (Ajax), Roy Beerens (sc Heerenveen), Wout Brama (FC Twente), Jeffrey Bruma (Chelsea), Urby Emanuelson (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Theo Janssen (FC Twente), Siem de Jong (Ajax), Jeremain Lens (PSV), Glenn Loovens (Celtic), Dirk Marcellis (AZ), Hedwiges Maduro (Valencia), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Michel Vorm (FC Utrecht), Piet Velthuizen (Vitesse) en Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht).

Orlando Engelaar
Voor de middenvelder van de PSV is het missen van het WK niet in de koude kleren gaan zien, hij kwam tot inzicht dat hij niet tot de 23 beste spelers van Nederland hoorde en mist daardoor te weinig “perspectief” om wel met dit potje mee te doen. Hij heeft niet bedankt voor Oranje, maar heeft Bert van Marwijk wel laten weten dat hij graag weer meedoet zodra hij wel tot die 23 beste spelers gaat horen.

Piet Velthuizen
De enige WK-ganger van dit toernooi zou mogen keepen, waar het niet dat hij licht geblesseerd is en hierdoor mogelijk niet in de goal zal staan tijdens de wedstrijd.