Het Nederlands elftal neemt het vrijdag op tegen Ierland. In Dublin staan de landen voor de 21ste keer tegenover elkaar. De balans voor Oranje is positief; elf keer werden de Ieren verslagen. Drie keer werd er gelijkgespeeld en zeven keer ging de overwinning naar Ierland.

Het laatste duel dateert uit 2006. Nederland won toen overtuigend met 4-0. De Ieren zijn wel aanwezig op het EK in Frankrijk. In een groep met onder meer Duitsland en Polen werd Ierland derde. In de play-offs werd Bosnië en Herzegovina met 2-0 verslagen, waardoor Ierland op het toernooi te bewonderen is.

Ierland heeft een erg oude selectie, met een gemiddelde leeftijd van 29,5 jaar. De oudste speler is keeper Shay Given; hij is 40 jaar oud. Sterspelers van de Ieren zijn John O’Shea, Seamus Coleman, Shane Long en Robbie Keane.

De ploeg heeft wel last van veel blessures. Shane Long, James McClean, James McCarthy, Marc Wilson, Ciaran Clark en Shay Given zijn allemaal geblesseerd en zullen niet aantreden tegen Oranje.

De wedstrijd in het Aviva Stadium begint om 20:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias. De Portugees fluit voornamelijk wedstrijden in de Portugese competitie, maar floot ook eerder in de Europa League en andere vriendschappelijke wedstrijden.