Na het 1-1 gelijke spel in het duel met Zweden vorige maand staat morgen (vrijdag) het duel met Wit-Rusland op het programma. De Wit-Russen hielden in de eerste wedstrijd vorige maand knap Frankrijk op 0-0.

Er mag dus absoluut geen sprake zijn van onderschatting, zo weet ook bondscoach Danny Blind: “Ze zijn goed georganiseerd”, zei Blind over Wit-Rusland op de persconferentie. “Ze trekken zich ver terug en laten niet veel ruimte tussen de linies. Ze hebben een redelijk niveau. Veel jongens spelen bij BATE Borisov, dat de laatste jaren regelmatig positief verraste in de Champions League. Maar wij spelen thuis en hebben spelers uit de top van Engeland, Italië, Rusland en Turkije. We hebben ons tegen Zweden tekort gedaan en moeten nu dus winnen.

Blind zal waarschijnlijk weinig aanpassen aan zijn opstelling ten opzichte van het duel met Zweden: “Nee, ik ga niet veel wijzigen. We hebben een uitstekende interland gespeeld. Alles klopte op één facet na: het afwerken. De jongens hebben het daarna ook bij hun club weer goed gedaan, dus ik zal geen rigoureuze veranderingen doorvoeren.”