Vlag van Nederland

Blind: ”Het houdt maar niet op”

WK 2018 Door op 10 november 2016 om 11:26 uur

Blind heeft vertrouwen: "We zijn in goede doen" © Pro Shots

Het zit Danny Blind voor geen centimeter mee. De bondscoach van Oranje zag zijn elftal gisteravond keurig gelijk spelen tegen België, maar moest daarbij ook drie spelers vroegtijdig naar de kant halen. Vincent Janssen en Stijn Schaars verlieten het veld in de eerste helft terwijl Jermain Lens ogenschijnlijk een zware hamstringblessure opliep in het tweede bedrijf. ‘Ongelooflijk’, tiert Blind. ”Het houdt maar niet op. We gaan de boel eerst inventariseren. Daarna kijken we naar mogelijke oplossingen en alternatieven.”

Komende zondag speelt Oranje een enorm belangrijk kwalificatieduel voor het WK in 2018. Meevaller voor Blind is de terugkeer van Arjen Robben. Verwacht wordt dat de 32-jarige aanvaller de plek van Lens inneemt voor het duel met Luxemburg.


Meer over

copyright-proshots-1428494

Janssen en Lens zien we volgens Blind deze interlandperiode niet meer terug, Schaars misschien wel: ”Lens is kansloos voor Luxemburg en Janssen, die twintig minuten niet meer kan herinneren, waarschijnlijk ook. Schaars gaan we donderdag nog even bekijken.”

Of Blind vervangers gaat oproepen laat de bondscoach in het midden: ”Misschien dat we nog een of meerdere spelers aan de selectie moeten toevoegen voor de WK-kwalificatiewedstrijd zondag tegen Luxemburg. Maar het wordt er in de regel nooit beter op. Anders waren zij wel hier geweest.”