Vlag van Nederland

Daley Blind kan vader evenaren

WK 2018 Door op 11 november 2016 om 11:30 uur

Daley Blind kan vader evenaren Danny en Daley Blind © Pro Shots

Daley Blind staat voor een mooi moment in zijn loopbaan als international. Als hij vandaag of morgen niet geblesseerd raakt, dan zal hij zondag tegen Luxemburg zijn 42e interland spelen, mits zijn vader hem opstelt uiteraard.

Wat is er zo bijzonder aan die 42e interland van Daley Blind? Dat is het feit dat hij daarmee vader en bondscoach Danny Blind evenaart met aantal interlands in het shirt van het Nederlands elftal.

Meer over

Danny Blind speelde van 1986 tot 1996 tien jaar lang wedstrijden voor Oranje, maar was met concurrentie van onder meer Ronald Koeman en Frank Rijkaard niet tien jaar lang de nummer één. Zijn debuut maakte hij als speler van Sparta tegen Schotland (0-0 red.) en zijn laatste duel wasa tijdens het EK 1996 tegen Frankrijk. Dat duel verloor Oranje na strafschoppen. De laatste jaren van zijn interlandperiode was Danny Blind regelmatig aanvoerder.


Daley Blind maakte zijn debuut in Oranje op 6 februari 2013 tegen Italië en speelde sindsdien in bijna elk duel mee. Na een geweldig WK 2014 verdiende hij een transfer naar Manchester United. Tijdens de duels in 2016 is Daley Blind, net als zijn vader destijds, aanvoerder bij Oranje. Daar moet wel bij gezegd worden dat dit bij afwezigheid van de eerste drie aanvoerders was.

“Ik denk dat mijn vader er veel vaker bij heeft gezeten, maar veelal niet heeft gespeeld”, doelt Blind junior op de reservebeurten van Blind senior. “Pas als ik hem heb ingehaald, zal ik hem ermee pesten”, lacht Daley. “Dat heeft hij in het verleden ook vaak genoeg bij mij gedaan.”

Daley speelde overigens al wel meer minuten in Oranje dan zijn vader, 3584 om 3271.