Vlag van Nederland

Van Persie:’Klaar voor Oranje, maar Blind belt niet’

WK 2018 Door op 9 december 2016 om 09:31 uur

Van Persie:'Klaar voor Oranje, maar Blind belt niet' © Pro Shots

Robin van Persie keerde met zijn club Fenerbahçe terug in ‘zijn’ Kuip, waar hij jaren geleden zelf voor Feyenoord speelde. Bij zijn wissel kreeg de populaire Van Persie een warm applaus, ondanks dat hij mede verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Feyenoord.

Na afloop kwam ook het Nederlands elftal ter sprake: “Ik heb altijd gezegd; spelen voor je land is een heel grote eer. Ik zie geen enkele reden om dat nu opeens anders te zien. Dat gesprek komt dan vanzelf wel. Maar ik zal nooit afzeggen of bedanken voor Oranje. Daarvoor is het Nederlands elftal me veel te veel waard”, zei hij tegen RTL.

Meer over

Van Persie heeft echter al 1,5 jaar geen contact met bondscoach Danny Blind.”Om eerlijk te zijn: dat vind ik wel een beetje gek. Dat hij me niet selecteert, is zijn goed recht. Hij is de bondscoach. Maar Danny heeft me ook meegemaakt in zijn tijd als assistent van Louis van Gaal. Volgens mij ging dat altijd prima. We kennen elkaar al jaren hè. Dan pak je toch even de telefoon en heb je het erover? Kun je daarna alsnog beslissen om het niet te doen, of anders te doen. Met mij valt echt wel normaal te praten, hoor.”