Het was een mooie verrassing voor Wesley Hoedt, dat hij vanmiddag te horen kreeg dat hij deel uitmaakt van de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal. Bondscoach Danny Blind riep de verdediger van Lazio Roma voor het eerst op voor de selectie.

Hoedt zelf had al gehoopt op een uitverkiezing, maar wil nu ook opgeroepen worden voor de definitieve selectie. “Het is natuurlijk nog maar een voorselectie, maar dit is wel een erg mooi signaal’, aldus Hoedt tegen Voetbal International. De linkspoot hoopt op een plek in de definitieve selectie van bondscoach Danny Blind ‘Dat zou een droom zijn die uitkomt. Niet alleen de droom van mij, maar ook die van mijn familie.”

Ruim 1,5 jaar geleden maakte Hoedt de overstap naar Lazio Roma. Iets te vroeg, zeiden vele mensen, maar Hoedt bewijst het tegendeel:”Dan is deze plek in de voorselectie een mooie bevestiging, dat ik destijds de goede keuze heb gemaakt. Dat het op deze manier ook kan.”

“De laatste tijd heb ik veel en goed gespeeld. Ik voel dat ik me goed ontwikkel.” Ook de samenwerking met Stefan de Vrij gaat lekker bij Lazio: “Laatst kwam ik een statistiek tegen. Van de twaalf duels die wij samen hebben gespeeld, verloren we er maar één.”