Vlag van Nederland

Blind heeft meeste keuzes al gemaakt

WK 2018 Door op 21 maart 2017 om 15:54 uur

Blind heeft meeste keuzes al gemaakt © Pro Shots

Bondscoach Danny Blind wilde tijdens de persconferentie nog maar weinig vrijgeven over zijn opstelling. Alleen over de positie van Stefan de Vrij was de bondscoach duidelijk. Daarnaast kunnen we uiteraard enkele spelers ook wel zelf invullen, zoals Arjen Robben en Kevin Strootman. Over de rest van de opstelling was Blind zeer mysterieus.

Zo vertelt Blind nog niet wie zijn eerste spits wordt, Vincent Janssen of Bas Dost:”In de spits moet ik kiezen tussen Dost en Janssen. En Lens zou ook centraal kunnen spelen. Ik ben er uit wie er gaat spelen. Dost is hot en dat is prettig voor mij. Janssen is veel over gezegd. Of ik om Dost heen kan? Ik ben blij dat ik twee spitsen heb waar ik mee uit de voeten kan.”

Meer over

Ook de derde aanvaller is nog onbekend, ervan uitgaande dat Robben zeker speelt zijn er daar een paar mogelijkheden: “Promes speelt op een heel hoog niveau. Rusland zit kort achter de top vier grote competities. Hij kan rechts, links, achter de spits. Ik zie hem graag op de vleugels. Memphis is gelukkig ook niet in slechte doen. We kunnen kiezen.”


Bij de doelmannen heeft Blind de keuze gemaakt, maar ook deze blijft geheim. Jeroen Zoet, Jasper Cillessen of Michel Vorm zal het doel verdedigen. “Qua keeper ben ik er ook uit. Ook dat zeg ik niet.”

Georginio Wijnaldum is ook een zekerheidje bij Blind, maar moet wel goed gebruikt worden vindt de bondscoach:”Wijnaldum heb ik weleens misbruikt, tegen de Belgen speelde hij als een veredelde rechtsback. Maar ik wil hem in zijn kracht laten spelen. Hij laat het wekelijks zien op het allerhoogste niveau. Ik wil hem gebruiken zoals hij wekelijks bij Liverpool speelt.”