Wie Blind in het doel zal zetten aankomende zaterdag is vooralsnog onbekend. Eind 2016 was het Maarten Stekelenburg die onder de lat van Oranje stond. Maar na zijn blessure bij Everton heeft Ronald Koeman gekozen voor Joel Robles, waardoor Stekelenburg nu op de bank te vinden is.

De keuze van Koeman heeft roet in het eten van Blind gegooid, die Stekelenburg in principe vast onder de lat bij Oranje had staan. Nu Stekelenburg niet meer speelt moet Blind tussen drie andere keepers kiezen: Michel Vorm, Jasper Cillessen en Jeroen Zoet.

Het is nu dus de vraag; wat gaat bondscoach Danny Blind doen? De laatste keeper die we noemden, Jeroen Zoet, ligt volgens ons het meest voor de hand. Opvallend is dat Jeroen Zoet afgelopen zaterdag in een oranje keeperstenue keepte, is dit een statement?

Omdat de twee andere keepers Michel Vorm en Jasper Cillessen bij Tottenham Hotspur en FC Barcelona ook weinig speeltijd krijgen is de keuze met Zoet onder de lat nog niet zo’n gek idee. Zoet heeft veel meer wedstrijdritme dan de andere twee, dus het zal ook niet raar zijn als de bondscoach voor hem kiest.