Het is nooit rustig rond Memphis Depay. De buitenspeler van Oranje kreeg ook dit keer weer kritiek over zich heen.
De aanvaller van Plympique Lyon zou de pers niet te woord hebben willen staan, en daar reageert hij nu op:

“Jullie laten mij soms echt lachen, man. Kijk, mij raakt het niet. Maar het is niet fair”, reageert Depay in De Telegraaf. “Ik wil dit even zeggen, anders komt het niet ter sprake. Maandag was ik opeens weer arrogant. Terwijl Quincy Promes, een van mijn beste vrienden, achter mij aanliep en ook niets zei. Zoals wel meer spelers. We lachen er maar om. Ik heb het weer gedaan. Het is toch niet verplicht? Bij officiële media-momenten, zoals nu, doe ik toch rustig mijn verhaal. Ik hoorde zelfs dat de KNVB moest ingrijpen. Dan denk ik bij mezelf, ‘kom op jongens’.”

Depay vindt dat mensen zoals Willem van Hanegem hem expres zoeken. “Ook zoiets. Dan hoor ik meneer Van Hanegem zeggen dat ik die leeuw erop heb gezet toen ik naar Lyon ging en dat ik eens normaal moest doen. Terwijl ik die tatoeage al lang had! Dat heeft dus niets met Lyon te maken. Ik heb een leeuwenhart. Ik ben een strijder. Ik geef nooit op. Dit is een symbool van Memphis. Bam, een leeuw”, zegt de aanvaller.

De oud-PSV’er maakte in januari een transfer van Manchester United naar Olympique Lyon. Een bewuste keuze zegt hij: “Het was ook niet zo dat de topteams voor mij in de rij stonden, hè. Maar Lyon is gewoon een grote club. Ik krijg veel vertrouwen. De speelstijl, met veel bewegelijke spelers, past bij mij. Ik volg altijd mijn hart en mijn buikgevoel. Echt, mensen onderschatten die Franse competitie. Het is zo fysiek, iedereen is snel. Lyon maakt een goede kans op het winnen van de Europa League. Zonde dat ik niet speelgerechtigd ben, anders was de kans nog groter geweest.”