Davy Klaassen nam het zaterdagavond na de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Bulgarije op voor zijn teamgenoot bij Ajax, Matthijs de Ligt. De jonge verdediger ging zaterdagavond in de fout bij de 1-0 van de Bulgaren en mede daardoor verloor Oranje.

Klaassen vindt echter dat hij en zijn teamgenoten het voor De Ligt op moeten nemen:”Bij de eerste goal was hij ongelukkig, maar voor de rest was het prima. Ik denk dat wij zo’n jongen moeten helpen, maar dat we hem in de steek hebben gelaten. Ik heb hem nu nog niet gesproken, maar dat gaat nog wel gebeuren”, reageerde Klaassen na afloop.

Klaassen keek zelf ook niet terug op een uiterst gelukkig duel: “Dit was gewoon slecht, zoals je wel hebt kunnen zien. Als je tegen zo’n team zo begint en met 2-0 achter komt, dan wordt het moeilijk. Daarna hebben we het ook niet goed gedaan. Het was heel slecht vandaag. Hoe dat mogelijk is? Als we dat wisten…”

Klaasen wil het WK 2018 echter nog niet helemaal uit zijn hoofd zetten: “Onze kansen zijn niet vergooid, alleen is dit wel een grote gemiste kans”, stelde de middenvelder, die ook had gezien dat de zege er niet inzat voor Nederland. “Als een doelpuntje binnen was gevallen, dan was het misschien nog spannend geworden. Maar we hebben niet verdiend te winnen.”