Vlag van Nederland

Wesley en Wesley eerder bij Oranje

WK 2018 Door op 28 mei 2017 om 22:03 uur

Wesley en Wesley eerder bij Oranje © Pro Shots

Om verschillende redenen mag het Nederlands elftal twee internationals al eerder dan verwacht verwelkomen bij de selectie. De twee Wesley’s (Sneijder en Hoedt), zouden eigenlijk pas later bij de selectie komen, maar sluiten dus eerder al aan.

Hoedt is geschorst voor het laatste duel van zijn club Lazio, dus wilde graag eerder komen: “Ik ben geschorst voor die laatste wedstrijd. Daarom heb ik besloten om nu al aan te sluiten bij Oranje, zodat ik niet vijf dagen niets zou doen.”

Ook Sneijder sloot vandaag al aan, zo hoorde Fred Grim van bondscoach Dick Advocaat: “Dat hoor ik vanmiddag. Dick weet als het goed is meer”, zo zei hij vanmorgen nog. En inderdaad bleek dat Sneijder vandaag al aansloot.


Enkele internationals als Arjen Robben, Kevin Strootman, Stefan de Vrij, Georginio Wijnaldum en Daley Blind melden zich pas na het oefenduel met Marokko bij Oranje van aanstaande woensdag.

“De Ajacieden en Vincent Janssen komen vanavond en morgen Nathan Aké”, vertelde Grim nog. “Nou, de groep die we dan tot onze beschikking hebben die kan minuten gaan maken.”