Oranje trapt vanavond om 19:30 in de Kuip af voor een oefenwedstrijd tegen Ivoorkust. Het is het laatste duel in aanloop naar de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg, en ook het laatste duel onder leiding van Fred Grim. Dick Advocaat neemt aankomende week het stokje over.

Oranje trof Ivoorkust maar één keer eerder: dat was op het WK 2006, toen er in de groepsfase met 2-1 gewonnen werd. Robin van Persie en Ruud van Nistelrooy waren destijds de doelpuntenmakers.

De Ivorianen staan onder leiding van Marc Wilmots, die Oranje als bondscoach van België al eens versloeg. In een oefenwedstrijd in 2012 waren de Rode Duivels met 4-2 te sterk.

In aanloop naar de interlandperiode probeerde Wilmots Nathan Aké nog over te halen voor Ivoorkust uit te komen, maar het talent koos voor Oranje. Wanneer de verdediger tegen Luxemburg minuten maakt is een interlandcarrière voor Ivoorkust uitgesloten.

De wedstrijd van vanavond staat in het teken van de terugkeer van sterkhouders. Daley Blind, Davy Klaassen, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en Arjen Robben zullen allemaal minuten maken. Dat natuurlijk met oog op het duel waar het écht om gaat: de wedstrijd tegen Luxemburg van aankomende vrijdag.

Dit is de vermoedelijke opstelling van Nederland – Ivoorkust: Zoet; Veltman, Hoedt, Blind, Aké; Klaassen, Strootman, Wijnaldum; Robben, Janssen, Promes.