Vlag van Nederland
'Hij had wel 150 interlands kunnen hebben'

‘Hij had wel 150 interlands kunnen hebben’

WK 2018

Wesley Sneijder werd vorige week in het duel met Luxemburg recordinternational van Oranje. De kleine middenvelder staat nu op 131 interlands. Niet Sneijder maar Arjen Robben had echter eigenlijk recordinternational moeten zijn. Dat zegt in elk geval Dirk Kuyt tegenover VI.

“Zijn specifieke kwaliteit is dat hij op elk moment voor zijn team en voor het Nederlands elftal een wedstrijd kan beslissen. Hij had misschien wel 150 interlands kunnen hebben. Door wat pech en ongeluk heeft hij te veel interlands gemist. Maar het is wel een speler die altijd het maximale van zichzelf vraagt en het maximale uit zichzelf haalt.”

Kuyt prijst de inzet van Robben: “Hij eist altijd niet honderd, maar 150 procent van zichzelf om top te zijn. De momenten dat hij er was, was hij er ook. Of dat nu in Engeland, Spanje of de laatste jaren in Duitsland was. En zeker ook voor het Nederlands elftal is hij van ontiegelijke waarde geweest. Ik ben blij dat ik in het Nederlands elftal tien jaar met hem heb mogen samenspelen.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,