Vlag van Nederland

De Mos kritisch: “Per duel minder”

EK 2017 Door op 25 juli 2017 om 14:26 uur

De Mos kritisch: "Per duel minder" © Pro Shots

Aad de Mos, voetbalanalyticus en oud-coach, is niet heel positief over de OranjeLeeuwinnen. Nederland is in de ban van het team dat zich gisteren plaatste voor de kwartfinales van het EK voetbal voor Vrouwen, De Mos is dat allerminst.

“Ik was heel enthousiast na de eerste poulewedstrijd tegen Noorwegen, maar je ziet her per duel minder worden”, zegt De Mos tegen Omroep West. “Je ziet dat de meiden niet gewend zijn veel wedstrijden in korte tijd te spelen.”

Meer over

De voormalig coach van onder meer Ajax en PSV kijkt naar het duel met België: “Ik vond Oranje tegen België technisch matig voetballen. Veel spelers kwamen onbeholpen over.” De grootste tegenvaller voor hem is Vivianne Miedema. “Ik zou iemand anders de kans geven in de spits.”


De analyticus vindt alle euforie rondom de Oranjevrouwen overdreven. “Er wordt nu gehypet dat het allemaal zo geweldig is en leuk om naar te kijken. Waarschijnlijk gebeurt dit omdat het EK in Nederland is en er nu geen andere kampioenschappen plaatsvinden. Wimbledon is voorbij, de Tour de France nu ook.”

Over één speelster is De Mos wel positief: Lieke Martens. “Martens speelt echt geweldig. Zij is een lust voor het oog. Ik snap wel dat zij komend seizoen bij Barcelona voetbalt.”