Vlag van Nederland

Wiegman roemt teamprestatie: “Wij zijn kampioen”

OranjeLeeuwinnen Door op 7 augustus 2017 om 18:10 uur

Wiegman verlengt contract bij OranjeLeeuwinnen © Pro Shots

Bondscoach Sarina Wiegman wilde het zondag niet hebben over ‘haar succes’ na de 4-2 overwinning op Denemarken in de finale op het EK voetbal voor vrouwen: “Dit gaat om wij. Wij zijn kampioen.”


Wiegman werd in januari aangesteld als bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. Ze volgde Arjan van der Laan op, van wie ze eerst assistent-bondscoach was.

Meer over

“De staf, het team, er was vanaf het begin zo’n klik. We hebben steeds gezegd dat het zo goed voelt, maar dan moet je die wedstrijden wel nog winnen”, zei de bondscoach tegenover NOS.

“Dit was voor het publiek een geweldige wedstrijd”, vertelt Wiegman over de finale tegen Denemarken. “Er stonden twee teams tegenover elkaar die graag wilden voetballen. Teams die dus allebei aanvallend speelden, maar ook ruimte weggaven.”

Dat is volgens Wiegman een verbeterpunt in het vrouwenvoetbal: “Attractief spel en open wedstrijden met twee teams die allebei voor de winst gaan. Uiteindelijk valt het onze kant op, en ik denk dat dat ook terecht was.”

Wiegman leefde de laatste minuten van het duel in een soort van roes. “Er ging heel veel door mijn hoofd. We gaan gewoon die beker pakken, dacht ik. Dat is niet normaal.”