Vlag van Nederland

‘Waarom zouden wij niet van Frankrijk winnen?’

WK 2018 Door op 16 augustus 2017 om 10:38 uur

'Waarom zouden wij niet van Frankrijk winnen?' © Pro Shots

Wesley Sneijder tekende vorige week een contract bij het Franse Nice en met nog 2,5 week te gaan denkt hij fit te kunnen zijn als Oranje het in de WK-kwalificatie opneemt tegen Frankrijk. in een interview met VI dicht Sneijder Oranje ook absoluut kansen toe tegen de Fransen.

Sneijder begint: “Als die Zweden nou van die Fransen kunnen winnen, waarom in hemelsnaam zouden wij dat dan níét kunnen? Ja, Zweden speelde thuis, maar dan nóg. Uit of thuis interesseert me niks. We moeten nou ook weer niet doen alsof we er niks meer van kunnen. Het tegendeel is waar. Wij hebben echt goede voetballers die samen een sterk team kunnen vormen, zolang er maar vertrouwen is bij iedereen. Ga de selectie even na: onze internationals spelen dan misschien behalve Robben niet allemaal meer bij de topclubs in Europa, maar wel bij gerespecteerde teams zoals AS Roma, Lazio, Liverpool, Everton en Tottenham Hotspur. Die gasten zijn een jaar verder in hun ontwikkeling, een jaar meer ervaren ook. Dan is Frankrijk-uit een zware, maar wel een mooie wedstrijd. Helemaal als je wint.”

Meer over

En het toernooi missen, Sneijder moet er niet aan denken:”Ik wil ze zo graag meegeven dat het spelen van een EK of een WK, het liefst allebei, de loop van hun carrières bepaalt. En het leven ná hun loopbaan. Ik heb zes toernooien meegemaakt en ik zeg je: het is en blijft het mooiste dat er is, nog steeds, iedere eindronde opnieuw. Niet alleen de topwedstrijden die je dan speelt, alles eromheen: de aandacht, de sfeer in het land, de totale ervaring waar je vervolgens zo veel aan hebt. Het is allemaal zelfs zó mooi dat het gemiste EK van vorig jaar in Frankrijk voor eeuwig een smetje zal blijven op mijn carrière. Niet alleen nu. Over twintig jaar zal ik dat nog steeds zo voelen. Het WK van volgend jaar in Rusland missen, zal zo mogelijk nog grotere impact hebben.”