Vlag van Nederland

“Ik voelde me schuldig tegenover Blind”

WK 2018 Door op 19 augustus 2017 om 23:17 uur

"Ik voelde me schuldig tegenover Blind" © Pro Shots

Matthijs de Ligt debuteerde op 17-jarige leeftijd in het Nederlands elftal. Zijn debuut, op 25 maart 2017, ging echter niet van een leien dakje.

In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije verloor Oranje met 2-0 en de jonge verdediger zag er bij beide tegengoals niet al te best uit. Een enorme bak kritiek volgde. Op De Ligt en toenmalig bondscoach Danny Blind.

Meer over

“Ik kijk vooral met een trots gevoel terug op die avond”, begint de mandekker tegenover NU.nl. “Natuurlijk, het was niet het debuut waar ik op gehoopt had, maar dat soort dingen gebeuren, ook in het voetbal. Ik kan de tijd nu moeilijk terugdraaien.”


De Ligt heeft in de afgelopen maanden nog contact gehad met Blind: “Ik heb hem een keer opgebeld en hem bedankt voor het vertrouwen dat hij mij gaf. Ik vind het jammer dat ik dat niet heb kunnen uitbetalen. Als we die wedstrijd hadden gewonnen, dan was Blind waarschijnlijk nu nog steeds onze bondscoach geweest.”

“Het is niet zo dat de nederlaag alleen door mij kwam, maar ik voelde me toch wel schuldig tegenover hem. Helemaal toen hij een dag later ontslagen werd. Dat was wel lastig.