Vlag van Nederland

‘Ik ben er, dat is het belangrijkste’

WK 2018 Door op 28 augustus 2017 om 14:51 uur

'Ik ben er, dat is het belangrijkste' © Pro Shots

Voor het eerst in bijna twee jaar meldde Robin van Persie zich vandaag bij de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller kreeg een uitnodiging van bondscoach Dick Advocaat en is daar zichtbaar blij mee in gesprek met AD en NOS.

Er worden echter wel vraagtekens gesteld bij zijn gezondheid: “Of ik fit ben? Ik ben er, en dat is het belangrijkste. Verder ga ik het niet over een blessure hebben, dat lijkt mij handig. Om de tegenstander niet wijzer te maken? Bijvoorbeeld.”

Meer over

Van Persie staat te springen om bij Oranje aan de slag te gaan: “Ik ben vooral dankbaar dat ik er ben. We moeten voor een mooi resultaat gaan. Ja, ik praat over ‘we’. Ik blijf niet hangen in de fase dat ik er niet bij was. Dat duurde een tijdje. Het is weer spannend en opwindend. Maar zenuwen voel ik niet. Ik had er niet direct rekening mee gehouden nee, maar ik vind het erg leuk.”


Het is lang geleden dat Van Persie bij Oranje was. Destijds werd het Nederlands elftal uitgeschakeld in de EK-kwalificatie. “Het is een nieuwe uitdaging. Als ik mijn bijdrage kan leveren is het mooi. Vorig jaar heb ik in de grote wedstrijden goed gespeeld. Mijn samenwerking met Advocaat in Turkije was heel goed en volgens mij was dat gevoel wederzijds.”