Vlag van Nederland
'Verstoppertje spelen kan niet meer'

‘Verstoppertje spelen kan niet meer’

WK 2018

Bondscoach Dick Advocaat was voorafgaand aan het duel met Bulgarije duidelijk: ‘Verstoppertje spelen kan niet meer, er moet gewonnen worden.” De bondscoach wisselde drie van de spelers die donderdagavond in nog in de basis stonden.

Een van de slachtoffers is Wesley Sneijder, die vervangen wordt door Davy Pröpper: “Wesley was donderdag niet in beste vorm’, legt Advocaat uit. ‘Dus dan ga je iets anders proberen. Pröpper is goed aan de bal en heeft veel loopvermogen. Spijt van het opstellen van Sneijder donderdag? Nee, want het lag niet alleen aan hem. We moeten verder ook niet teveel terugkijken, het gaat om vanavond.”

Advocaat wil eerherstel zien, en hoopt dat met de gretige Pröpper en Vilhena te krijgen. “Met een goede instelling kun je het al heel veel beter doen. Ik verwacht een heel dynamisch elftal. Verstoppertje spelen kan niet meer, deze jongens zullen het moeten doen. We moeten agressiever spelen, verder van de goal af. We moeten winnen, en dus moeten we meer risico nemen.”

Advocaat vertelde ook nog dat hij geen beelden had teruggekeken van het duel met Frankrijk: “Normaal doen we dat wel, maar dan was ik dit keer heel lang bezig geweest. Dat hebben we dus bewust niet gedaan.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: