Als het aan aanvoerder Arjen Robben had gelegen dan was Wesley Sneijder erbij geweest tijdens de twee laatste interlands van deze WK-kwalificatie. De buitenspeler vindt het jammer dat zijn maatje niet is opgeroepen door bondscoach Dick Advocaat.

“Ik vind het doodzonde, het is wel een moment dat je zoiets hebt van ‘poeh’. Ik had hem er de laatste twee duels graag bij gehad”, zeg Robben tegen De Telegraaf. “Maar die beslissing is aan de bondscoach. Ik heb nog veel contact met Wesley en altijd goed met hem samengewerkt.”

De klus om de play-offs nog te halen wordt een hele moeilijke: “Twee wedstrijden winnen is al een zware opgave. Als je dan ook nog met behoorlijk wat doelpunten verschil moet winnen… Zeg nooit nooit, maar dat is wel heel, heel, heel moeilijk. Veel is afhankelijk van wat er komend weekend gaat gebeuren. Op dit moment is het doelsaldo +6. Dat mag absoluut niet meer worden.”

Robben wil nog niet zeggen of hij na deze duels nog door gaat? “Daar ga ik nu geen uitspraken over doen. Ik kom hier al veertien jaar met heel veel plezier, het is het mooiste wat er is. Ik heb nog steeds kippenvel als ik tijdens het volkslied op het veld sta.”

“Natuurlijk is het de laatste jaren wat moeilijker”, vindt de aanvaller van Bayern München. “Een paar jaar kwam je hier en was het echt genieten, toen won je fluitend je wedstrijden. Dat is niet meer zo.”