Vlag van Nederland

‘Heel, heel vreemd dat Oranje later speelt’

WK 2018 Door op 5 oktober 2017 om 15:24 uur

'Heel, heel vreemd dat Oranje later speelt' © Pro Shots

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond om 20.45 uur in het Wit-Russische Borisov tegen Wit-Rusland. De uitslag in het WK-kwalificatieduel tegen Wit-Rusland is cruciaal met het oog op de laatste wedstrijd tegen Zweden, aangezien het doelsaldo bepalend zal zijn in de strijd om de tweede plek in poule A. Gunstig voor Oranje is dat Zweden al om 18.00 uur tegen Luxemburg speelt, en Oranje dus exact weet wat het moet doen.

De Zweden hebben momenteel drie punten en zes doelpunten meer dan het Nederlands elftal. Het feit dat hun duel tegen Luxemburg eerder dan het duel van Oranje wordt gespeeld zorgt voor vraagtekens bij het Scandinavische land.

Meer over

“Het is heel, heel vreemd. Het feit dat de laatste twee wedstrijden in de kwalificatie niet tegelijk worden gespeeld is heel raar. Aan de andere kant is het wat het is, we moeten daar geen energie in steken. We kunnen het toch niet veranderen”, vertelt middenvelder Sebastian Larsson tegenover Zweedse media.


Ook voormalig Eredivisie-speler Marcus Berg vindt het op z’n zachtst gezegd vreemd dat Nederland een voordeel heeft ten opzichte van Zweden: “Het is niet iets wat we kunnen beïnvloeden, het enige dat we kunnen doen is een goede wedstrijd spelen en winnen. Daarna kijken we naar hun wedstrijd.”

Berg vervolgt: “Er is niets dat ons kan beïnvloeden als het op onze eigen wedstrijd aankomt, we moeten alleen wachten op wat zijn gaan doen. Voor nu ziet het er goed uit, maar we moeten tot na de wedstrijd afwachten om te zien hoe het loopt. We hebben onszelf in een goede positie gemanoeuvreerd en als we van Luxemburg winnen maken we een goede kans om de play-offs te halen.”

Oranje en Zweden spelen op dinsdag tegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA.

Lees meer op www.voetbalzone.nl