De WK-droom van het Nederlands elftal hing al aan een zijden draadje, maar kan na een krappe overwinning tegen Wit-Rusland definitief de prullenbak in.

Het werd 1-3 in Minsk en dat is lang niet genoeg om het Zweden in Amsterdam nog lastig te maken. Die wonnen zelf immers met 8-0 van Luxemburg.

Davy Pröpper kwam na ruim twintig minuten spelen nog met een sprankje hoop voor Oranje, door de 0-1 binnen te schieten.

Het was daarna echter al snel duidelijk dat het geen doelpuntenfestijn zou worden. Het Nederlands elftal speelde op een veel te laag tempo, miste grote kansen en liet de Wit-Russen zelfs aandringen.

Dat leidde na rust tot de 1-1 voor de thuisploeg, waardoor het eigenlijk al een verloren zaak werd voor Oranje. Toch maakten Robben (penalty) en Memphis (vrije trap) er nog 1-3 van. Waarschijnlijk een nutteloze overwinning, want dinsdag zal Oranje met 6-0 van de Zweden moeten winnen.