Vlag van Nederland

Wijnaldum: ‘We missen een goede basis’

WK 2018 Door op 10 oktober 2017 om 08:06 uur

Wijnaldum: 'We missen een goede basis' © Pro Shots

Georginio Wijnaldum weet dat Oranje voor een onmogelijke opgave staat vanavond in het duel met Zweden: “Je hoopt op een wonder, maar als je realistisch bent, weet je dat het WK heel ver weg is.”

De kwalificatiereeks is er een van teleurstellingen geweest: “Dit is allemaal teleurstellend. Het is niet nu fout gegaan, maar onderweg al. Na het verlies bij Bulgarije voelde je aankomen dat het moeilijk ging worden.”

Meer over

Tijdens het WK in Brazilië werd Oranje nog derde en het zag er absoluut niet naar uit dat Oranje zo ver weg zou zakken: “Wat er sindsdien is misgegaan? We hebben na dat WK als team nooit een goede basis gehad, waardoor we veel wedstrijden verloren en ons eerst niet kwalificeerden voor het EK en nu misschien niet voor het WK. Die goede basis was weg en daar moeten we vanaf nu aan gaan werken. Heb je als team een goede basis, dan kan je daar vandaan wedstrijden gaan winnen. Dat heeft het WK in Brazilië bewezen.”


Er moet dus opnieuw begonnen worden vindt de middenvelder van Liverpool: “Ja, opnieuw beginnen, maar dat zeiden we ook na het mislopen van het EK. Wat is opnieuw beginnen? Eerst moeten we de antwoorden zoeken, maar voor mij blijft een goede basis als team het belangrijkste bij Oranje.”