Vlag van Nederland
'Het was wel terecht dat ik er niet bij zat'

‘Het was wel terecht dat ik er niet bij zat’

EK 2020

De laatste interland die Jetro Willems in het Nederlands elftal speelde dateert meer dan een jaar geleden. Op 10 oktober 2016, in het met 1-0 verloren WK-kwalificatieduel met Frankrijk, speelde hij slechts zes minuten mee. Sindsdien speelde hij niet meer in Oranje.

Willems maakte de overstap van PSV naar Duitsland, waar hij tegenwoordig speelt voor Eintracht Frankfurt. Daar heeft hij de weg omhoog weer gevonden, en lijtk de deur naar selectie voor Oranje weer op een kiertje te staan:”Ik ga mezelf nu toch niet het Nederlands elftal in lullen. Ik hou niet van klagen en vragen. Waarom zit ik er niet bij? Waarom ben ik niet gebeld? Daar doe ik niet aan. Waarom zou ik bij Oranje moeten zitten als ik niet goed speel? Het was terecht dat ik niet was geselecteerd.”

Afgelopen seizoen vond hij zichzelf niet goed genoeg, maar de stijgende lijn ziet hij zelf ook wel: “Ik voetbalde afgelopen seizoen niet goed genoeg. Je moet in Oranje staan als je het verschil kunt maken, de bondscoach vond kennelijk dat ik dat nog niet kon. Voor hem was ik blijkbaar nog niet goed genoeg. Wat moet ik zeggen dan? Dat ik in de Bundesliga voetbal en iedere wedstrijd speel? Nee joh, ik moet op het veld laten zien dat de trainer niet om mij heen kan. Dat is natuurlijk wel mijn doel.”

“Het Nederlands elftal heeft twee grote toernooien gemist, een aantal ervaren spelers heeft afscheid genomen en nu ligt er een kans om een compleet nieuwe start te maken. Wat mij betreft gaat een nieuwe, jonge bondscoach het nu doen. Wat moderner. Het is natuurlijk niet zo dat we niet meer kunnen voetballen. We hebben echt nog genoeg goede spelers…”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,