Vlag van Nederland

De Jong: ‘Ik vind dat niet echt lef’

EK 2020 Door op 10 september 2018 om 09:13 uur

De Jong: 'Ik vind dat niet echt lef' © Pro Shots

Frenkie de Jong kreeg gisteren zijn eerste basisplaats in Oranje van bondscoach Ronald Koeman. Toch leek het daar in de verste verte niet op. De Jong hield zich keurig staande tegen wereldkampioen Frankrijk en voetbalde zoals hij altijd doet.

De Jong reageert nuchter: “Dit was mijn eerste keer in de basis. Het was leerzaam, een kennismaking met een hoger niveau. Ik vind niet dat ik met lef heb gespeeld, ik heb gewoon normaal gespeeld. Als je geselecteerd bent, moet je niet ineens anders gaan spelen, maar juist doen wat je altijd doet. Ik ben ook niet geschrokken van het niveau van Frankrijk. Er zullen nog wel betere teams komen.”


Meer over

De Ajacied weet ook dat het tij snel kan keren in het voetbal: “Nu is het allemaal goed. Maar als ik een keer een mindere wedstrijd speel, dan zijn er veel mensen die zeggen dat ik te veel loop met de bal.”

De wedstrijd kende volgens de Jong twee gezichten. “De eerste helft was moeizaam. We kwamen er niet echt uit, hoewel we niet veel kansen hebben weggegeven. Dat is wel positief. In de tweede helft durfden we meer te voetballen.”