Vlag van Nederland
Vd Vaart stopt per direct met voetballen

Vd Vaart stopt per direct met voetballen

EK 2020

Rafael van der Vaart hangt per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De inmiddels 35-jarige voetballer was actief bij Esbjerg in Denemarken, waar ook zijn vriendin handbalt. Hij blijft daar voorlopig ook wonen.


“Zolang ze in Denemarken speelt, blijven we hier. Haar contract loopt aan het eind van dit seizoen af, we zullen zien hoe het daarna verder gaat. Zelf blijf ik mijn werk als tv-analyticus doen. Dat bevalt goed”, zegt hij tegen VI.

Vd Vaart is opgelucht dat het hoge woord eruit is: “Eerlijk gezegd voel ik nu meer opluchting dan verdriet. Het hoge woord is eruit. Maar het gevoel dat absoluut overheerst is dankbaarheid”, zegt hij.

“Ik heb in topcompetities bij prachtige clubs gespeeld, in de mooiste stadions, met Oranje heb ik geweldige dingen meegemaakt. Nu we het erover hebben word ik ook wel sentimenteel. Omdat het zó mooi is geweest allemaal. Een dergelijke carrière gun ik iedereen.”

De 109-voudig international weer ook wel wat hij nu wil gaan doen: “Ik wil mijn trainersdiploma gaan halen. Daar heb ik nog niet met de KNVB over gesproken, maar hopelijk gaan we dat binnenkort een keer doen. Het voetbal blijft natuurlijk trekken en ik denk dat ik ook als trainer genoeg te bieden heb. Het is nog heel pril allemaal, dus welke rol het beste bij me past, moet ik nog ontdekken. Maar welke functie het ook gaat worden, het werken in de top is het mooiste. Als voetballer heb ik dat al mogen ervaren. Dan is het een uitdaging dat ook in een andere rol te gaan bereiken.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: