Vlag van Nederland

Koeman: ‘Iedereen was minder dan tegen de Fransen’

EK 2020 Door op 20 november 2018 om 08:08 uur

© Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman was na afloop van het duel tegen Duitsland natuurlijk enorm blij met het behaalde resultaat. Oranje speelde met 2-2 gelijk en dat is genoeg om groepswinnaar te worden in poule 1 met Frankrijk en Duitsland.

Tevreden over het spel was Koeman echter allerminst, zo zei hij tegen de NOS: “Het was niet goed, we brachten te weinig energie en er was te weinig vastigheid voorin. Iedereen was minder dan tegen de Fransen. Dit team is gegroeid, maar dat is misschien nog een stap te ver”, doelend op het feit dat twee topwedstrijden achter elkaar nog niet lukt.


Meer over

Dat Oranje toch nog een gelijkspel uit het vuur sleept vond Koeman wel fantastisch: “De ploeg heeft karakter getoond. Ook vanavond hebben we laten zien dat er veel toekomst in deze ploeg zit. Over geluk hebben we niets te klagen, maar hoe vaak heeft Duitsland niet in de laatste minuut gescoord?”

Terugkijkend op zijn eerste jaar kan Koeman niet anders dan tevreden zijn: “We hebben tien interlands gespeeld in 2018 en zijn tegen niemand kansloos geweest. Dat terwijl velen vooraf dachten dat we kansloos zouden zijn in de Nations League. Dit team is gegroeid. Gelukkig valt er ook nog veel te verbeteren, dat hebben we vandaag ook weer gezien, maar dit elftal heeft laten zien dat het een mooie toekomst voor zich heeft.”

Koeman ging ook nog even in op het befaamde briefje, dat hij niet zelf gemaakt had: “Nee, ik kan moeilijk zeggen dat het van mij kwam. Ik kreeg het van Dwight Lodeweges. Er stond een plan op om iets te forceren.”

Via rechtsback Kenny Tete en de Ligt kwam het briefje daarna bij Van Dijk terecht, die de opdracht kreeg mee naar voren te gaan.”Geweldig dat hij hem maakt, omdat er op het briefje stond dat hij naar voren moest. Daar heb je een staf voor.”