Vlag van Nederland

Het was een mooi gezicht gisteren in de slotfase van het duel tussen Duitsland en Nederland in Gelsenkirchen. Er ging een briefje rond tussen de spelers van het Nederlands elftal met aanwijzingen vanaf de bank.

Het briefje kwam van assistent Dwight Lodeweges, zo zei bondscoach Ronald Koeman na afloop tegenover de NOS. Lodeweges gaf het briefje aan Koeman, die het weer doorgaf aan de dichtstbijzijnde speler, Kenny Tete. De rechtsback gaf het weer door aan Matthijs de Ligt en die gaf het weer door aan aanvoerder Virgil van Dijk.

De opdracht was toen duidelijk, Van Dijk moest de spits in om vol op de lange bal te gaan spelen. En met succes, want het was nota bene Van Dijk zelf die in extremis de 2-2 maakte en Oranje een ticket naar de Final Four van de Nations League bezorgde.

Zomaar een briefje, niemand buiten de spelers en coach zou ooit weten wat er nou precies op stond. Of toch wel? Want de oplettende Rafael van der Vaart zag Virgil van Dijk het briefje weggooien naast het veld en raapte het op.

En dit was dus wat er op het briefje stond:

© Screenshot

Lees meer over: , ,