Vlag van Nederland

Geurts hoopt op regerend wereldkampioen: ”Juist mooi”

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 8 december 2018 om 10:11 uur

© Pro Shots

Vanavond staat de loting voor het WK in Frankrijk van volgende zomer op het programma. Volgens keepster Loes Geurts, die niet aanwezig is in La Seine Musicale vanavond, leeft de loting erg binnen de selectie van Oranje.

De doelvrouw zal er niet slechter van slapen als de OranjeLeeuwinnen een titelkandidaat als Amerika of Canada treft in de poule. “Integendeel zelfs, want dat betekent dat je een topduel krijgt. Ik vind het juist mooi om tegen landen te spelen die je normaal niet zo vaak tegenkomt”, vertelt ze aan De Telegraaf.


Meer over

“Natuurlijk wil ik graag naar het WK en daar ook spelen. Ergens is dat misschien ook wel realistisch. Maar als Sari (van Veenendaal, red.) in vorm en fit is, weet ik het zo net nog niet. Voor nu is het allerbelangrijkste dat ik weer met plezier speel.”

Als Geurts erbij is, verwacht ze bekenden te treffen in Frankrijk: “Mijn ouders zijn er altijd bij, dus ik vermoed dat zij ook een tripje naar Frankrijk zullen maken. De kans is verder wel reëel dat mijn broers en vrienden komen kijken. Maar we hebben het er nog niet uitgebreid over gehad. Eerst even de loting afwachten. En de definitieve selectie natuurlijk…”