Vlag van Nederland

De Haan hoopt dat de Leeuwinnen deze landen ontlopen

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 8 december 2018 om 14:58 uur

De Haan neemt afscheid van OranjeLeeuwinnen © Pro Shots

Vanavond staat de loting voor het WK 2019 in Frankrijk op het programma. De OranjeLeeuwinnen zitten daarbij in pot twee. Daardoor treft de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman sowieso een van de toplanden.

Foppe de Haan vreest voor Frankrijk, Duitsland, China en zeker ook de Verenigde Staten. “De Verenigde Staten staan bovenaan de wereldranglijst en zijn niet voor niets al drie keer wereldkampioen geworden”, vertelt de oud-assistent van Wiegman in gesprek met FCUpdate.nl.


Meer over

“Duitsland zit in een mindere fase, maar zal met de nieuwe bondscoach Martina Voss-Tecklenburg terugkomen. En Frankrijk tref je ook liever niet. Kijk maar wat het thuisvoordeel met Oranje twee jaar geleden heeft gedaan. Dan sta je eigenlijk al met 1-0 achter.”

Ook China kan beter ontlopen worden, meent De Haan: “Zij spelen heel ander voetbal, waardoor het erg moeilijk is om tegen ze te spelen. Nederland is wel beter geworden in het eigen spel vasthouden ondanks het spel van de tegenstander, maar uit pot 3 China loten zou het meest ongunstigst zijn.”

Ondanks dat een zware loting voor de hand ligt, schat hij de kans op overleven hoger in dan vijftig procent. “De concurrentie is enorm, ik denk dat alles valt of staat met de eerste wedstrijd Als ze de eerste wedstrijd winnen en ze komen de groepsfase door, gaan ze heel ver komen.”