Vlag van Nederland

Van Veenendaal: “Het moet beter, we willen beter”

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 20 januari 2019 om 16:39 uur

© Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen waren zaterdag met 2-1 te sterk voor Zuid-Afrika. Keepster Sari van Veenendaal is blij met de overwinning, maar was voor de camera van de NOS ook kritisch op de ploeg.

“Ik denk dat we vooral moeten kijken naar wat we uit de wedstrijd kunnen halen. We spelen op een ander continent, tegen een ander soort tegenstander. Het is in ieder geval een overwinning en een goede start van 2019”, zei Van Veenendaal.


Meer over

“Ik denk wel dat we hier iets mee moeten en echt wel iets mee kunnen. In de eerste helft kwamen we nog wel aan het aanvallen toe, maar in de tweede helft zag je toch dat we wat te slordig waren”, vervolgt de doelvrouw. “Dan trek je wel de overwinning over de streep, maar het verschil moet eigenlijk groter zijn dan dit en dat weten we zelf ook.”

“Het is een ander continent, we hebben andere weersomstandigheden, dat mag allemaal geen excuus zijn. Het moet beter, we willen beter, we hebben onze eigen lat hoog liggen. Hoger dan dat we vandaag hebben laten zien. Maar we moeten niet vergeten dat het wel een overwinning is, eentje waar we op verder kunnen bouwen”, vertelt de keepster.

“Ik vind het geen probleem om hier te zeggen dat ik keihard wil knokken voor mijn positie en dat ga ik ook zeker doen. Voor mij is het heel belangrijk om te spelen. Ik wil winnen, ik wil met dit team winnen. Het gaat niet om mij, het gaat om dit team. Dat is een belangrijke kernwaarde richting het WK”, besluit Van Veenendaal.