Vlag van Nederland

Tegenstander uitgelicht: Duitsland

EK 2020

Vanavond neemt het Nederlands elftal het op tegen Duitsland. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA staat in het tegen van kwalificatie voor het EK van 2020. Duitsland is uiteraard geen onbekende.


Beide landen stonden al 42 keer tegenover elkaar, waarvan er vijftien ontmoetingen gewonnen werden door (West)-Duitsland. Die Mannschaft kent veel successen: het land kroonde zich vier keer tot wereldkampioen en werd drie keer Europees kampioen.

Op het laatste WK, in Rusland, ging de ploeg van Joachim Löw echter al na de groepsfase naar huis. Dat leverde bondscoach Joachim Löw en Die Mannschaft aardig wat kritiek op. Inmiddels heeft de bondscoach enkele wijzigingen doorgevoerd in zijn ‘vaste’ selectie.

Routiniers Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller zijn niet meer nodig. Volgens Löw is 2019 het jaar van ‘de nieuwe start voor de Duitse nationale ploeg’. De jeugd krijgt meer en meer speelminuten, al houdt de bondscoach wel vast aan enkele bekende namen.

Zo staat Manuel Neuer nog altijd onder de lat, al werd hij in het oefenduel met Servië afgelopen woensdag (1-1) na één helft gewisseld. Löw heeft echter al gezegd dat de keeper van Bayern München ook vanavond in het doel staat.

Hij is ook de man met de op één na meeste interlands in de huidige selectie. Toni Kroos, 91 caps, heeft de meeste duels in Die Mannschaft op zijn naam in deze selectie. De voorhoede van Duitsland is immens gevaarlijk. Snelheid is het grootste wapen, met onder meer Leroy Sané en Timo Werner.

Weet Oranje die spelers vanavond af te stoppen of gaan we die ‘nieuwe start voor de Duitse nationale ploeg’ zien? De wedstrijd tussen Nederland en Duitsland begint zondag om 20:45 uur.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,