Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen vervolgen hun weg richting het WK 2019 volgende week met twee oefenduels. Mexico (5 april) en Chili (9 april) zijn de tegenstanders. Bondscoach Sarina Wiegman heeft zojuist haar selectie bekendgemaakt.

In vergelijking met de selectie van de Algarve Cup, keert het viertal Anouk Dekker, Cheyenne van den Goorbergh, Shanice van de Sanden en Liza van der Most terug in het keurkorps van Wiegman.

De bondscoach kan wegens blessures niet beschikken over Sisca Folkertsma, Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova. Ashleigh Weerden, die in Portugal haar debuut maakte, is deze keer niet opgeroepen.

Oranje neemt het in aanloop naar het WK op tegen Mexico en Chili. De wedstrijden vinden plaats in respectievelijk Gelredome en het AFAS Stadion. Voor beide duels zijn nog kaarten verkrijgbaar.

De volledige selectie:

Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Ajax), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Jackie Groenen (1FFC. Frankfurt), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Danique Kerkdijk (Bristol City), Lize Kop (Ajax), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Aniek Nouwen (PSV), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Sherida Spitse (Vålerenga) en Sari van Veenendaal (Arsenal).

Lees meer over: