De verhoudingen tussen Duitsland en Nederland worden een dag voor het beladen oefenduel nog eens extra op scherp gezet. Vanuit verschillende hoeken worden voorafgaand aan het duel plaagstootjes uitgedeeld om de verhoudingen nog eens extra op scherp te zetten.

De Duitse teammanager Olivier Bierhoff reageerde op de vraag wat hij ervan vond dat Duitsland ‘het nieuwe oranje’ genoemd werd: ‘Dat willen we niet zijn. Dan worden we telkens tweede’, lacht Bierhoff. ‘Dinsdag willen we de Nederlanders een beetje plagen. Onder andere door ze op een nederlaag te trakteren.’ 

Duits international Thomas Müller deed er nog een schepje bovenop: ‘geen enkele speler van Nederland maakt ons elftal beter’, aldus de Duitse aanvaller.

Gelukkig zijn er ook mensen die wel  vertrouwen hebben in het Nederlands elftal. Jan Vertonghen noemt Nederland sterker dan Duitsland en Oranje-aanvoerder Mark van Bommel gaat nog enkele sms’jes naar zijn oud-teamgenoten van Bayern München sturen: ‘Ik ga wat sms’jes sturen met de vraag of er nog wat deals af te sluiten zijn’, grapte van Bommel lachend. ‘Alhoewel wedden op je eigen wedstrijd volgens mij niet mag.’

Het belooft in elk geval een spannend duel te worden tussen de beide grootmachten. De twee teams zijn na Spanje favoriet voor de EK-titel en hopelijk krijgen we morgen te zien waarom ze dat zijn.