Steven Bergwijn was blij dat hij tegen Noord-Ierland weer in de basis stond bij het Nederlands elftal: “Weer een basisplaats geeft een goed gevoel”, zei hij na afloop tegenover de camera’s. “Ik ben blij dat ik mijn ding heb kunnen doen.”

Bergwijn had het in het eerste uur wel lastig: “Het was moeilijk, Noord-Ierland maakte het klein en speelde heel compact, maar dat wisten we. Je moet geduld hebben. Meestal houden ze het de eerste helft wel vol en worden ze in de tweede helft moe. En dan kun je er wel makkelijk door heen spelen.”

Na de wissels van Koeman kreeg Bergwijn meer ruimte: “In de eerste helft speelde ik meer naar binnen, we speelden met twee tienen. In de tweede helft zocht ik meer de buitenkant op. Ik kreeg meer ruimte voor mijn acties en kwam meer in mijn spel.”

Uiteindelijk kwam het toch nog goed:”Gelukkig hebben we het kunnen omdraaien. Zo’n bank hebben is ook een voordeel. Het was toch wel verdiend, deze zege. We moeten zondag tegen Wit-Rusland vooral negentig minuten scherp zijn, dat is de les. En zondag gewoon winnen.”