Het was dé vraag die voetbalminnend Nederland bezighield: zien we Memphis Depay op het EK 2020? Dat leek er niet te zitten, na de zware knieblessure van de Oranje-international, maar is door het verzetten van het EK naar 2021 ineens geen onderwerp van gesprek meer.

Depay moest afgelopen winter zelfs onder het mes in Rome en zou een herstelperiode van waarschijnlijk 6 tot 9 maanden tegemoet gaan. Toch liet de aanvaller een maand later op social media zien dat hij alweer in het krachthonk aan het werk was en zelfs een balletje kon trappen.  De hoopgevende beelden ten spijt, het kwetsuur aan zijn kruisband zou sowieso betekenen dat hij dit seizoen niet meer in actie zou komen voor Olympique Lyon. Memphis doet er in ieder geval alles aan om zo snel mogelijk terug te keren op het veld.

Zo liet hij afgelopen maand, slechts enkele weken na zijn operatie, al weten dat hij hard aan het werk is in de sportschool.

Hij was zelfs alweer zeer actief met de bal, zoals we zien op 21 februari:

View this post on Instagram

⚽️?

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay) on

Deze video plaatste hij op 7 februari:

Eerder al plaatste hij onderstaande video’s van zijn herstel 16 dagen en een maand na zijn operatie.

Zonder Memphis op het EK wordt het puzzelen voor Koeman

De blessure van Memphis betekende zeer slecht nieuws voor Ronald Koeman, die daarmee zijn belangrijkste aanvalsleider van de kwalificatie uit zag vallen. Als Depay meedeed was hij altijd verantwoordelijk voor doelpunten en assists. Iedereen had gehoopt dat we Memphis op het EK 2020 konden zien schitteren. Dat dit ineens geen onderwerp van gesprek meer is komt natuurlijk door de coronacrisis. Het EK is verzet en voor Memphis persoonlijk is dat natuurlijk op voetbalgebied goed nieuws. Hij heeft nu alle tijd om volledig te herstellen, een seizoen te draaien bij zijn club en dan proberen te schitteren op het EK in 2021.

De blessure van Memphis was bovendien niet de enige tegenslag die Koeman te verwerken kreeg afgelopen jaar, want ook Donyell Malen liep vlak voor de winterstop een zware blessure op. De PSV-spits heeft eveneens een kwetsuur aan zijn knie. Voor Malen zou het seizoen er eveneens opzitten en leek er ook een streep door het EK te kunnen.