Vlag van Nederland

Het is dé vraag die voetbalminnend Nederland bezighoudt: zien we Memphis Depay op het EK 2020? Dat lijkt er niet te zitten, na de zware knieblessure van de Oranje-international. Depay moest zelfs onder het mes in Rome. Toch laat de aanvaller een maand later op social media zien dat hij alweer in het krachthonk staat en zelfs een balletje trapt.

De hoopgevende beelden ten spijt, het kwetsuur aan zijn kruisband betekent sowieso dat hij dit seizoen niet meer in actie komt voor Olympique Lyon. Of deelname aan het EK afgeschreven moet worden zal de komende maanden blijken. Memphis doet er in ieder geval alles aan om zo snel mogelijk terug te keren op het veld.

Zo liet hij afgelopen maand, slechts enkele weken na zijn operatie, al weten dat hij hard aan het werk is in de sportschool. Vandaag werd Memphis zelfs alweer op het trainingsveld gespot.

Deze video plaatste hij op 7 februari:

Eerder al plaatste hij onderstaande video’s van zijn herstel 16 dagen en een maand na zijn operatie.

Zonder Memphis op het EK wordt het puzzelen voor Koeman

De blessure van Memphis is zeer slecht nieuws voor Ronald Koeman, die daarmee zijn belangrijkste aanvalsleider van de kwalificatie ziet uitvallen. Als Depay meedeed was hij altijd verantwoordelijk voor doelpunten en assists. Iedereen had gehoopt dat we Memphis op het EK 2020 konden zien schitteren. “Bij een zware blessure staat er normaal gesproken altijd een bepaalde tijd voor en dan zou dat eventueel met het EK van de zomer een probleem kunnen zijn”, stelt de bondscoach. “Dus zijn blessure was absoluut een streep door de rekening.”

Het is bovendien niet de enige tegenslag die Koeman te verwerken kreeg, want ook Doneyll Malen liep vlak voor de winterstop een zware blessure op. De PSV-spits heeft eveneens een kwetsuur aan zijn knie. Voor Malen zit het seizoen erop en kan er zo goed als zeker een streep door het EK. Koeman moet in de komende maanden puzzelen met andere opties in de aanval, zoals Luuk de Jong, Wout Weghorst of toptalenten Calvin Stengs en Myron Boadu. Laten we hopen op een wonder, zodat Depay op het EK 2020 alsnog een rol kan vervullen.

Lees meer over: