Het Nederlands elftal speelt komende zomer in het Oekraïense Charkov de drie groepswedstrijden van het EK. Maar er zijn niet genoeg hotelkamers in de universiteitsstad om alle Nederlandse supporters op te vangen. Studenten moeten daarom hun kamers verlaten voor het oranjelegioen.

Daarom overweegt het stadsbestuur het onderwijsjaar al in april te laten eindigen. Zo meldt het AD vandaag. Dan worden de studentenkamers aangepakt zodat Nederlandse voetbalfans daar kunnen slapen tijdens hun verblijf in Charkov. De studenten moeten dan maar tijdelijk bij hun ouders logeren.

Reisagent Turan Atagun vraagt zich echter af of de kamers wel bruikbaar zijn. ‘Veel van die kamers hebben geen sanitair of je moet het delen met acht andere kamers. De hygiëne is vaak slecht. In sommige gevallen kun je beter buiten in het park slapen, dan in zo’n kamer.’ Betere opties lijken er echter niet te komen voor de oranjefans. We hopen in ieder geval dat er genoeg mensen naar toe kunnen om er weer een waar oranjefeest van te maken.