In de strijd om de derde plek op het WK 1998 stond Nederland tegenover Kroatië in een spannende wedstrijd vol actie en doelpunten. Beide teams waren vastbesloten om met een overwinning afscheid te nemen van het toernooi en zo de nare bijsmaak van de verloren halve finale deels weg te spoelen.

Het duel vond plaats in het Parc des Princes-stadion in Parijs, Frankrijk. Oranje kwam al na 13 minuten op een 1-0 achterstand door een goal van Robert Prosinecki. Acht minuten later maakte Boudewijn Zenden echter alweer de gelijkmaker, met een schitterend schot van afstand. De mislukte salto bij het vieren van dat doelpunt staat ook nog bij veel mensen in het geheugen gegrift.

De eerste helft begon met een hoog tempo, waarbij beide teams kansen creëerden. Nederlandse sterren zoals Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert probeerden het Kroatische defensieve blok te doorbreken, maar keer op keer werden ze gestopt door de uitstekende Kroatische doelman Dražen Ladić.

Kroatië-held Davor Suker zorgde al in de eerste helft voor de beslissende goal in het duel en bezorgde Kraotië daarmee de derde plek op het eindtoernooi. Nederland moest het doen met de vierde plaats.