De Nations League Final Four halve finale tussen Nederland en Kroatië staat woensdagavond 14 juni om 20.45 uur op het programma. Het duel tussen beide landen wordt gespeeld in Stadion Feijenoord, ofwel de Kuip, in Rotterdam.

Het duel tussen de Kroaten en het elftal van bondscoach Ronald Koeman is de 130e interland die het Nederlands elftal in de Kuip afwerkt. Van de 129 duels tot nu toe werden er 83 gewonnen, speelde Oranje 28 keer gelijk en werd er 18 keer verloren.

De eerste wedstrijd was in 1937 een vriendschappelijk duel tegen België (1-0 winst), de laatste keer dat Oranje daar speelde was het EK-kwalificatieduel tegen Gibraltar (3-0 winst).

Al jarenlang een onneembare vesting

De Kuip is de laatste jaren een goed stadion gebleken voor Oranje. Voor de laatste nederlaag in het Rotterdamse stadion moeten we terug naar 2000, toen Portugal in de WK-kwalificatie met 2-0 te sterk was.

Sindsdien verloor Oranje al 31 duels niet in de Kuip. Sinds 2008 werd er zelfs maar één keer gelijkgespeeld, vorig jaar in de Nations League tegen Polen.

Lukt het Oranje om deze reeks met twee wedstrijden te verlengen en zo de Nations League binnen te slepen? Zowel deze halve finale als een mogelijke finale worden in Rotterdam gespeeld.