Vanavond om 20.45 uur staat in de Kuip in Rotterdam het Nations League duel tussen Nederland en Kroatië op het programma. Wat is de opstelling voor Nederland – Kroatië die bondscoach Ronald Koeman bedacht heeft?

Tijdens de persconferentie van dinsdag maakte Koeman al bekend dat Justin Bijlow zijn eerste doelman is tegen de Kroaten. Hij krijgt de voorkeur boven Mark Flekken en Andries Noppert.

Achterin moet Koeman een beetje puzzelen, door het ontbreken van Matthijs de Ligt. Dumfries speelde zaterdag nog mee met zijn club Inter in de finale van de Champions League, maar hij start waarschijnlijk wel als rechtsback. Centraal verwachten we Van Dijk en Champions League winnaar Nathan Aké. Op links Zal Tyrell Malacia kunnen spelen.

Op het middenveld is Frenkie de Jong de enige zekerheid. Teun Koopmeiners kende een uitstekende periode bij Atalanta en zal naast hem staan. Mag de teruggekeerde Wijnaldum het laten zien vanavond, of kiest Koeman voor de jeugd en krijgt Xavi Simons zijn kans?

Voorin mist Koeman zijn aanvalsleider Depay, die al langere tijd sukkelt met blessures. Cody Gakpo staat daarom vermoedelijk in de spits. Op rechts zal Donyell Malen staan, die een goede tweede seizoenshelft kende bij zijn club Borussia Dortmund op die positie. Op links verwachten we Steven Bergwijn, ondanks zijn mindere seizoen bij Ajax.

Opstelling van Nederland tegen Kroatië:

Bijlow; Dumfries, Van Dijk, Aké en Malacia; F. de Jong, Koopmeiners en Wijnaldum; Malen, Gakpo en Bergwijn.