Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd de finale van de Final Four van de Nations League te bereiken. Kroatië was na verlenging te sterk, nadat Nederland in de reguliere speeltijd in extremis een verlenging uit het vuur wist te slepen.

Oranje begon sterk aan het duel en kwam dan ook terecht op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Donyell Malen. Aan de goal van de vleugelspits ging een prachtige aanval vooraf.

Helaas ging het in de tweede helft mis, toen Gakpo in de eigen zestien de slimme Luca Modric licht aanraakte. De Kroatische vedette ging graag liggen en de scheids wees naar de stip. Kramaric schoot de bal tegen de touwen.

Een kwartier later kwamen de Kroaten zelfs op voorsprong, na matig verdedigen aan Nederlandse kant. Pasalic mocht tussen drie verdedigers in uithalen en de 1-2 achter doelman Justin Bijlow schieten.

Oranje ging alles of niets spelen en zelfs aanvoerder van Dijk werd in de spits geposteerd. In extremis wist Noa Lang de bal nog binnen te werken en daarmee een verlenging uit het vuur te slepen.

De verlenging

In de verlenging gingen beide landen op zoek naar de goal. Na ruim zeven minuten wist invaller Petkovic met een knap afstandschot Justin Bijlow te verschalken.

Richting het einde van de wedstrijd werd het nog erger voor Oranje. Malacia ging in de fout en de Kroaten kregen opnieuw een strafschop. Luca Modric benutte dit buitenkansje en besliste daarmee de wedstrijd, 2-4.

Dat betekent dat Nederland zondag de wedstrijd om de derde plek speelt in de Grolsch Veste in Enschede. Kroatië speelt de finale tegen de winnaar tussen Spanje en Italië.