Het Nederlands elftal is donderdag met een complete selectie begonnen aan de laatste training voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Bondscoach Ronald Koeman heeft 23 spelers tot zijn beschikking op het veld in Zeist.

Onder anderen Frenkie de Jong, Cody Gakpo, Justin Bijlow en Matthijs de Ligt moesten zich wegens blessureleed afmelden. Memphis Depay ontbreekt al langere tijd bij het Nederlands elftal. Afgelopen week moesten ook Steven Berghuis, Teun Koopmeiners, Noa Lang en Mark Flekken verstek laten gaan.

Liefst 7 van de 23 spelers hebben nog geen minuut in Oranje gespeeld: Bart Verbruggen, Nick Olij, Jeremie Frimpong, Micky van de Ven, Quilindschy Hartman, Ian Maatsen en Brian Brobbey.

Frankrijk mist vrijdag echter eveneens een aantal belangrijke spelers. Bondscoach Didier Deschamps kan in de defensie geen beroep doen op Jules Koundé, William Saliba, Dayot Upamecano en Axel Disasi. De verliezend finalist van het WK in Qatar kan zich in en tegen Nederland al plaatsen voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland.

Nederland strijdt met Griekenland om de tweede plaats, die ook goed is voor een ticket voor het EK. Beide landen hebben negen punten, maar de Grieken hebben een duel meer gespeeld. Griekenland speelt vrijdag eerst nog een uitduel met Ierland. Maandag volgt een confrontatie met de selectie van Koeman in Athene.