Jong Oranje heeft een goede volgende stap gezet richting het Europees Kampioenschap van 2025 door in de kwalificatie met 0-3 van Jong Georgië te winnen. Door deze overwinning staat Nederland nu bovenaan in group C met 9 punten uit 3 wedstrijden.

Nog niet zo lang geleden zag Jong Oranje hoe Georgië een stokje stak voor het bereiken van de tweede ronde van het EK 2023. Het groepsfaseduel eindigde destijds in 1-1 en uiteindelijk werd Nederland al vroeg in het toernooi uitgeschakeld. Vandaag hadden de manschappen van bondscoach Michael Reiziger echter een stuk minder moeite met de ploeg uit de Kaukasus. Jong Georgië werd overtuigend met 0-3 aan de kant gezet. Bjorn Meijer nam twee doelpunten voor zijn rekening. Het slotakkoord was van Noah Ohio, die in de 57ste minuut de eindstand op het scorebord zette.

Meijer en Ohio verzorgen doelpunten Oranje

Hoewel Georgië in de beginfase nog dikwijls gevaarlijk uit de hoek kwam, was het Oranje dat het eerste doelpunt liet noteren. Club Brugge-speler Meijer kopte raak uit een hoekschop. Op slag van rust voegde hij daar een tweede treffer aan toe na een fraai hakballetje van Sontje Hansen. Kort na rust was het Ohio die de zege voor Nederland definitief veiligstelde. Georgië kreeg in de slotfase nog wel een enorme kans op de eretreffer, maar zelfs voor open doel wilde de bal er niet in. Lasha Odisharia schoot huizenhoog over.

Jong Oranje koploper in poule

Door de zege staat Jong Oranje nu aan kop in groep C voor de EK-kwalificatie richting 2025. Het team van Reiziger werkte tot dusver drie duels af en wist deze allemaal te winnen. Georgië blijft door de nederlaag tegen Nederland steken op 6 punten uit 3 wedstrijden en staat hiermee tweede. Noord-Macedonië, Moldavië en Zweden hebben allen 3 punten. Gibraltar is nog steeds puntloos.