Het Nederlands elftal begint vrijdagavond met debutanten Bart Verbruggen en Quilindschy Hartman in de basis aan het EK-kwalificatieduel thuis tegen Frankrijk. Bondscoach Ronald Koeman kan door blessures niet beschikken over meerdere vaste waarden. Nederland is met Griekenland in gevecht om de tweede plaats in de groep, die ook recht geeft op een ticket voor de Europese eindronde

Verbruggen en Hartman vormen een defensie met Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Lutsharel Geertruida en Nathan Aké in de Johan Cruijff ArenA. Joey Veerman, Marten de Roon en Tijjani Reijnders zijn de middenvelders van de thuisploeg. Xavi Simons en Wout Weghorst vormen de aanval van Oranje.

Onder anderen Frenkie de Jong, Noa Lang, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Steven Berghuis, Memphis Depay en Teun Koopmeiners zijn door blessureleed afwezig. Dumfries en Hartman moeten de flanken bestrijken. De basisplek van laatstgenoemde gaat ten koste van Daley Blind. Op het middenveld staan Veerman en Reijnders voor het eerst in de basis. Waar bondscoach Ronald Koeman in het laatste kwalificatieduel met Ierland (1-2-zege) nog koos voor Mats Wieffer op het middenveld, krijgt De Roon tegen Frankrijk de voorkeur.

Simons en Weghorst vormen de voorhoede. Laatstgenoemde was in Ierland als invaller goud waard voor Oranje met de winnende treffer. Frankrijk is bij een overwinning op Oranje zeker van deelname aan het EK van volgend jaar in Duitsland. Nederland en Griekenland hebben negen punten, maar de Grieken, die vrijdag tegen Ierland spelen, hebben een duel meer gespeeld. Griekenland en Nederland treffen elkaar maandag in Athene.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké, Hartman; Reijnders, De Roon, Veerman; Simons en Weghorst.

Opstelling Frankrijk: Maignan; Clauss, Konaté, Lucas Hernández, Theo Hernández; Tchouaméni, Griezmann, Rabiot; Coman, Kolo Muani en Mbappé.