Nederland treedt maandagavond tegen Griekenland met twee wijzigingen aan ten opzichte van het duel met Frankrijk (1-2) van drie dagen geleden. Bondscoach Ronald Koeman heeft geen plaats voor Marten de Roon en Joey Veerman en laat Mats Wieffer en Steven Bergwijn aan het startsignaal verschijnen. Wout Weghorst, die tegen Frankrijk geblesseerd uitviel, staat ‘gewoon’ in de basis van het Nederlands elftal.

De defensie van Nederland is intact gebleven in vergelijking met het duel met Frankrijk. Bart Verbruggen speelt zijn tweede interland en heeft opnieuw drie centrale verdedigers voor zich:  Lutsharel Geertruida, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Denzel Dumfries en Quilindschy Hartman nemen de zijkanten van de defensie voor hun rekening. Laatstgenoemde speelde tegen Frankrijk eveneens zijn eerste interland en luisterde zijn debuut op met een doelpunt. 

De Roon moet op het middenveld plaatsmaken voor Wieffer. Dat deed hij vrijdag in de rust ook al. Wieffer vormt samen met Tijjani Reijnders het verdedigende blok op het middenveld. Bergwijn staat aan de rechterkant, terwijl Xavi Simons op links plaatsneemt. Weghorst staat in de punt van de aanval en dat betekent dat Donyell Malen opnieuw op de bank plaatsneemt. 

Kwalificatie voor EK

Nederland won vorige maand in Eindhoven met 3-0 van de Grieken. Als Nederland opnieuw wint, dan is het EK-ticket zo goed als binnen. In dat geval moet Nederland nog een keer winnen, met wedstrijden tegen Ierland en Gibraltar op het programma. Bij een gelijkspel is kwalificatie nog verre van zeker. Bij een nederlaag heeft Oranje kwalificatie niet meer in eigen hand.

Opstelling Griekenland: Vlachodimos; Rota, Retsos, Mavropanos, Koulierakis; Bakasetas, Mantalos, Kourbelis; Masouras, Ioannidis en Tsimikas.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Geertruida, Van Dijk, Aké; Dumfries, Wieffer, Reijnders, Hartman; Simons, Weghorst en Bergwijn.

Pos.LandGWWGVDVDTDSPtn
1Frankrijk6600131+1218
3Griekenland6402125712
3Nederland53029729
4Ierland610559-43
5Gibraltar5005017-170