Matthijs de Ligt is voorlopig uitgeschakeld vanwege een nieuwe knieblessure. De verdediger van Bayern München mist waarschijnlijk de komende EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Ierland en Gibraltar.

De Ligt viel woensdag in de eerste helft van het verloren bekerduel met derdeklasser 1. FC Saarbrücken (2-1) uit. De Oranje-international heeft een scheuring in een kruisband van zijn rechterknie opgelopen. Hij stond eerder dit seizoen al drie weken aan de kant vanwege een knieblessure.

Bayern meldt dat De Ligt de komende wedstrijden in ieder geval mist. De topclub speelt zaterdag de kraker tegen Borussia Dortmund in de Bundesliga. Volgens BILD is De Ligt vier tot zes weken uitgeschakeld. De verdediger zou dan de duels met Ierland en Gibraltar op 18 en 21 november missen.

“Hij heeft dezelfde knieblessure opgelopen”, zei Bayern-coach Thomas Tuchel woensdag na afloop van de bekerblamage. “We hopen dat de schade meevalt. Dit is wel een flinke domper voor hem en voor Bayern.”